Dronele, sau vehiculele aeriene fără pilot (UAV), inovează topografia tradițională, obținând o mare relevanță ca tehnologie de ultimă oră. Dronele oferă nori de puncte 3D de mare precizie, planuri de cartografie vectorială, studii topografice, documentația patrimonială. sondaje de stare, scanare către soluțiile BIM și nu în ultimul rând, fotografii de teren. Toate acestea ajută la dezvoltarea unor lucrări cartografice riguroase, înlocuind dispozitivele de detectare și instrumentele tradiționale de măsură 3D. 


 

 

 

Tot mai multe firme de construcții și cadastru apelează la drone pentru a colecta date importante care înainte erau foarte costisitoare și totodată greu de obținut. Cea mai bună investiție pe care o poți face ca firma de topografie si cadastru este in tehnologie și formare internă.  

 

 

 

 

Prin măsurători și inspecții aeriene se minimizează costurile procesului și reduce timpul de colectare a datelor. Totodată, este oferită mai multă acoperire în zone inaccesibile sau care împiedică măsurătorile topografice și sunt captate milioane de puncte pe lângă preluarea datelor lor de culoare, oferind aspectul precis al suprafețelor și arată norii de înaltă rezoluție obținuți.

1.Aplicații UAVscan drone

2.Ce se poate livra?

3.Cui se adresează?