În ultimii câțiva ani, Scanarea Mobilă a devenit una dintre cele mai populare procese geospațiale, permițând companiilor și cercetătorilor să capteze date mai rapid și să creeze modele 3D precise, de asemenea, în condiții dificile.

Ce este Scanarea Mobilă?

Cartografierea mobilă este procesul de colectare a datelor geospațiale de la vehicule mobile, cum ar fi mașini, drone, bărci, trenuri sau avioane.

Un număr semnificativ de orașe precum Amsterdam, Hong Kong și Viena implementează soluții de cartografiere mobilă pentru îmbunătățirea planificării urbane și rutiere, precum și pentru crearea de noi servicii digitale pentru cetățenii lor. De asemenea, companii mari precum Siemens, STRABAG și Airbus adoptă aceste soluții pentru îmbunătățirea producției, construcțiilor și inspecțiilor.sc2

Aplicațiile mobile mapping:

 

Această tehnologie este deja utilizată în întreținerea drumurilor și căilor feroviare, proiecte de cartografiere și pentru îmbunătățirea siguranței infrastructurilor.

Datele colectate ce au o precizie și acuratețe de înalt nivel, pot fi livrate în mai multe formate și standarde, cum ar fi format AutoCad, Bentley Microstation, nor de puncte, Gis, etc

Beneficiile utilizării Mobile Mapping:

websitemobilesystem2 orig

 

Sistemele mobile de cartografiere sunt o combinație de diverse tehnologii de navigație și teledetecție pe o platformă mobilă comună.

Zonele care sunt inaccesibile pot fi cartografiate eficient datorită mobilității platformelor, iar zonele pentru care ar fi durat săptămâni pentru sondaj se pot face acum în doar câteva zile.

Ce se poate livra?

Cui se adresează?