Datorită schimbărilor climatice care au loc frecvent în zilele noastre, este bine să ne documentăm despre cum ar trebui să prevenim un dezastru natural. Cercetătorii spun că anumite evenimente dezastruoase se petrec la fiecare 5 ani. Inundații, alunecări de teren, secetă, sunt doar câteva din evenimentele neprevăzute ce se pot întâmpla. 

Scanările 3D sunt de un real ajutor în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător prin prevenirea anumitor catastrofe. Cu ajutorul dronelor se pot identifica zone cu probleme cum ar fi zonele cu eroziune periculoasă, defrișările ilegale, zone inundabile, etc.

pngegg

Calitatea aerului

Scanările 3D sunt folosite pentru a măsura ozonul și vaporii de apă folosind diferite lungimi de undă UV pentru a măsura fiecare gaz. Măsurarea raportului dintre semnalele UV care se întorc din atmosferă permite calcularea unui profil detaliat al gazului. Aceste scanări sunt detectoare grozave în ceea ce privesc poluanți periculoși care cauzează probleme de sănătate și de mediu, cum ar fi dioxidul de sulf, metanul și dioxidul de carbon.

Prevenirea cutremurelor

Avantajele utilizării unei scanări 3D într-o zonă de cutremur se bazează pe capacitatea scanărilor de a capta date precise, atât în ​​siguranță, cât și rapid. Scanările de evaluare sunt efectuate cu ajutorul dronelor. Dronele sunt mai rapide și deloc distructive și oferă bonusul de a putea accesa terenuri și situații periculoase. Datele colectate furnizează informații de care indică starea structurilor precum clădiri, drumuri,  baraje și poduri.

Eficacitatea scanărilor 3D

Scanările 3D asigură o achiziție rapidă de date în comparație cu mijloacele tradiționale. Puterea și avantajele scanărilor 3D sunt evidente atunci când ne confruntăm cu zone greu accesibile sau chiar periculoase.

Ajutor în silvicultură

Pentru identificarea zonelor cu risc mare de incendiere, scanările 3D sunt un ajutor de nădejde. Se pot estima daunele produse în urma incendiilor iar zonele afectate de eroziune vor fi identificate într-un timp scurt.

 

Pentru mai multe informatii, ne puteți contacta pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/topo.live sau Linkedin https://www.linkedin.com/company/topolive.