Beneficiile modelării 3D în construcții

Beneficiile modelării 3D pe parcursul ciclului de viață al proiectului de construcție

 

În industria construcțiilor, este esențial ca proiectele să fie  precise, finalizate la timp și sigure. Tehnologia modernă, cum ar fi modelarea 3D, schimbă literalmente peisajul industriei construcțiilor.

Cum ajută scanările 3D mediul înconjurător?

Cum ajută scanările 3D mediul înconjurător? - Topolive

Datorită schimbărilor climatice care au loc frecvent în zilele noastre, este bine să ne documentăm despre cum ar trebui să prevenim un dezastru natural. Cercetătorii spun că anumite evenimente dezastruoase se petrec la fiecare 5 ani. Inundații, alunecări de teren, secetă, sunt doar câteva din evenimentele neprevăzute ce se pot întâmpla. 

Topografie și Cadastru în Timișoara

Topografie_si_cadastru_timisoara_topoliveengineering

Sunteți din Timișoara și tocmai ce ați găsit un teren perfect amplasat pentru casa visurilor voastre?  Înainte de a achiziționa un teren sau înainte de a începe construcția pe un teren este importantă trasarea corectă limitelor de proprietate și verificarea acestora care o să vă scutească de multe probleme care pot rezulta din trasarea greșită.

Scanare Subterană - Scanare Georadar

Scanare_subterana_scanare_georadar_topolive

Scanarea georadar este o metodă non-intruzivă și nedistructivă de localizare a utilităților subterane. Funcționează prin impulsionarea energiei electromagnetice în subsol, roci, beton sau alt mediu din pământ.

Scanare Mobilă cu laser 3D

În ultimii câțiva ani, Scanarea Mobilă a devenit una dintre cele mai populare procese geospațiale, permițând companiilor și cercetătorilor să capteze date mai rapid și să creeze modele 3D precise, de asemenea, în condiții dificile.

Masurători și inspecții aeriene

Dronele, sau vehiculele aeriene fără pilot (UAV), inovează topografia tradițională, obținând o mare relevanță ca tehnologie de ultimă oră. Dronele oferă nori de puncte 3D de mare precizie, planuri de cartografie vectorială, studii topografice, documentația patrimonială. sondaje de stare, scanare către soluțiile BIM și nu în ultimul rând, fotografii de teren. Toate acestea ajută la dezvoltarea unor lucrări cartografice riguroase, înlocuind dispozitivele de detectare și instrumentele tradiționale de măsură 3D. 

SCANARE 3D INFRASTRUCTURA

Scopul lucrarii: Modernizare drumuri, UAT Calimanesti, Valcea

 Masuratorile in vederea modernizarii, reabilitarii sau extinderii infrastructurii, se executa cu scopul in a evidentia situatia reala a terenului, amplasarea riguroasa si identificarea tuturor elementelor esentiale (stalpi de curent, retele edilitare, limite de proprietate, etc), pentru o cat mai buna realizare a proiectului.

Subcategorii